JOULUPIPARIT


Tein ensimmäistä kertaa ihan itse piparkakkutaikinan Paraisten piparkakku-reseptillä, jolla äitinikin on aina mielettömän hyvät piparit leiponut. Eilen oli leivonnan aika ja olin ajatellut Pojun olevan innoissaan apuna muottien painelussa, mutta niinhän siinä kävi, että Poju kauli taikinan tiukasti kiinni kaulimeensa, kyllästyi ja pakeni Pleikkarin pariin. Minä sitten yritin nauttia leipomisesta yksikseni Typyn nukkuessa päiväuniaan.


PARAISTEN PIPARKAKUT

1 1/2 dl siirappia 
2 1/3 dl sokeria 
250 g voita 
2 tl kanelia 
2 tl inkivääriä 
2 tl neilikkaa 
1 rkl pomeranssinkuorta 
2 munaa 
3 tl soodaa 
8 dl vehnäjauhoja

Kiehauta siirappi ja mausteet kattilassa. Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt siirappimausteseos joukkoon. Lisää munat voimakkaasti vatkaten. Sekoita sooda jauhoihin ja lisää muiden ainesten sekaan. Laita taikina kylmään ja leivo piparit seuraavana päivänä. Paista 200 asteessa noin 5-7 minuuttia. 




Kyllä niistä tuli niin hyviä kuin muistin ja kotiin saatiin ihanan jouluinen tuoksu.

MUKAVAA VIIKONLOPPUA!

Ei kommentteja